Inspirerende Houtbewerkers

Uit alle uithoeken van de wereld

In tegenstelling tot wat vele mensen denken is ambachtelijke houtbewerking niet met uitsterven bedreigd. Vanuit de hele wereld zijn er fantastische mensen bezig aan een revival van Traditionele Houtbewerking met Handgereedschappen. Ze werken niet alleen om het ambacht in stand te houden maar doen ook al het mogelijke om deze kennis te verspreiden via boeken, blogs, websites, youtube kanalen en workshops allerhande.

Ook wij vonden heel wat kennis en inspiratie bij verschillende vakmensen van over heel de wereld. Als dank en eerbetoon geef ik graag een overzicht van degene die voor mij het meest betekenen.

Peter Follansbee

Peter Follansbee werkt in de Verenigde Staten en is gespecialiseerd in 17e-Eeuwse eiken meubelen. Hij vertrekt van eiken bomen die hij klieft en waarmee hij prachtige zaken maakt: dozen, kisten, stoelen en tafels.

Blog Peter Follansbee

Paul Sellers

Paul Sellers uit Engeland noemt zich een "Lifestyle-Woodworker" en terecht. Een schitterend vakman die als geen ander zijn kennis weet over te brengen via zijn site, blog en YouTube kanaal.

Website Paul Sellers

Tom Fidgen

Tom Fidgen is de bezieler van "The Unplugged Woodshop" in Toronto, Canada. Zijn school is "Canada’s First Hand Tool Only Woodworking School". Hij publiceerde ook enkele prachtige boeken.

The Unplugged Woodshop

Mortise & Tenon Magazine

Dit prachtige tijdschrift van Joshua A. Klein is ondertussen aan zijn vijfde nummer; een must-have als je houtbewerking met handgereedschappen wil doen.

Mortise and Tenon Magazine

Pegs and 'Tails

Onder het pseudoniem Jack Plane runt hij de blog Pegs and 'Tails. Deze gepensioneerde houtbewerker maakt de meest ongelooflijke meubels in de stijl van Engelse 18e Eeuwse meubelen. Hij werkt in Australia.

Pegs and 'Tails

Mike Siemsen

Mike Siemsen van de Mike Siemsen School of Woodworking uit Minnesota geeft ook hand tool shop classes. Hij benut werkelijk alle mogelijkheden van een Nicholson style bench.

Mike Siemsen School of Woodworking

Richard Maguire

Richard Maguire is The English Woodworker, hij werkt enkel met handgereedschappen en heeft heel wat info en films op zijn inspirerende site.

The English Woodworker

Joshua Farnsworth

Joshua Farnsworth runt een blog en website die ook helemaal aan handgereedschappen is gewijd. Ook heel interessante Workshop Tours bij collega's.

Wood & Shop